За десети път "Форум бременност и детско здраве" ще събере на едно място водещи специалисти и бъдещи и настоящи родители. Медицински експерти ще коментират кои са най-важните етапи от проследяването на бременността и какви са задължителните елементи в грижата за детето, които ще му осигурят правилно развитие.

Можете да посетите най-голямото специализирано събитие за майчино и детско здраве 20 и 21 април, в залата 3 на НДК. Достъпът е безплатен.

Първият ден ще се фокусира върху важните моменти в развитието на новия живот:

- кои ехографски изследвания са днешният златен стандарт при проследяването на бременността – на този въпрос ще отговори акушер-гинекологът д-р Кристина Чачева.

- Проф. д-р Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще разкрие пред аудиторията детайли за т.нар. "неинвазивни ДНК пренатални тестове", с които се изследва здравето на бъдещото бебе.

- Проф. д-р Иван Костов ще разгледа етапите на раждането и разясни смисъла на прилаганите интервенции в хода му.

- За информирания избор при раждането ще говори водещият адвокат по медицинско право Мария Шаркова.

Освен полезна информация бъдещите и настоящи родители ще имат възможност да се срещнат и с популярни личности, които ще се покажат в по-различна светлина, споделяйки своя опит в родителството. Журналистите Десислава Атанасова и Симеон Колев, и една от най-популярните влогърки в България – Антоанет Пепе, ще са част от светския панел. 

Във втория ден на форума, който се организира от здравния сайт Puls.bg, акцентът ще е върху грижите за детето: 

- д-р Йордан Георгиев ще очертае задължителните ключовите моменти, през които трябва да премине първата среща с педиатъра.

- Доц. д-р Лалка Рангелова ще коментира основните стъпки и съвременни предизвикателства в захранването на бебето.

- Д-р Василка Юрукова ще сподели какво още може да се крие зад кожните алергии при децата.

И този път Форумът е приготвил забавления, игри и награди в интерактивните си панели.