За да подобря вкусовите качества на храната,

която предлагам на моето бебе след навършване на една годинка, реших, че е време тя да бъде овкусена, ароматизирана и подправена. Естествено, посъветвах се с педиатъра кои меродийки от градината могат да се използват като свежа и полезна нотка към бебешкото меню.

Оказва се, че има няколко изключително приятни и ценни и като аромат, и като съдържание подправки.

Разбира се, на първо място са копърът и магданозът

Те се радват на широка популярност не само като подобрители на вкуса, но и с изключително благотворните си свойства. Чрез тях в храната се внасят витамините А, С и Е заедно с безценните железни, калиеви и калциеви соли.

Мащерката, джодженът и  босилекът

са сродни, като се отличават със силния си аромат, с антисептичното си и противовъзпалително въздействие.

За предпочитане е всички подправки да бъдат прибавяни към бебешките ястийца не в сушено състояние, а пресни и свежи.

А може би знаете и за още подправки, които биха могли да бъдат приятно допълнение към вкуса и аромата на бебешките гозбички?