„Беше… бууум“ така легендарният рок музикант и основател на „Ролинг Стоунс“ Кийт Ричардс описва първата среща с жена си, в която се влюбва моментално и безвъзвратно. Това се случва през далечната 1979 година. Нещата не са се променили съвсем, като изключим, че бракът им навърши 40 години, имат 2 деца, 5 внуци и безброй моменти, за които да си спомнят заедно.

 

Ричардс отпразнува своя 80-и рожден ден и едновременно с това отбеляза 40-години щастлив семеен живот. Какъв по-добър повод да разкажем за любовта им?

Снимка: Getty Images

Когато Кийт среща модела Пати Хансен, той вече има зад гърба си един брак и 3 деца. Срещат се на единственото място по това време, на което могат да се запознаят рок звезда и известен модел – легендарния нощен клуб „Студио 54“ в центъра на Манхатън. Виждайки я как танцува, той се влюбва от пръв поглед.

„В момента, в който погледите ни се срещнаха, си казах „Здравей, нещо става с мен!“ Известно време не се виждахме, но образът й остана запечатан в съзнанието ми“, пише музикантът в своите мемоари.

Връзката им разцъфва истински след втората им среща, когато Хансен решава да отиде на 36-ия му рожден ден. 4 години по-късно двамата се женят в деня, в който той навършва 40 години. Мястото е Кабо Сан Лукас в Мексико. Раждат им се 2 дъщери – Теодора и Александра, а след това на бял свят се появяват и 5 внука.

Снимка: Getty Images

"Не ме интересува колко сте готини, модерни и каквито си мислите, че сте", казва Ричардс пред GQ. "Когато си на дъното, бейби, това, което има значение, е семейството. Затова го направих“.

В интервю Ричардс дори разделя живота си на два периода и заявява, че съпругата му го е спасила от трудни за него моменти, визирайки проблемите си с наркотиците и алкохола.

"Животът ми се раздели на две – преди и след Пати. Просто си допаднахме и тя ме спаси от, да кажем, мрачни периоди... без да навлизам в подробности."

Снимка: Getty Images

По време на връзката им Ричардс постоянно демонстрира любовта си към Хансен, като ѝ записва касети. "Кийт постоянно ми правеше касети и рисуваше красиви рисунки върху тях. Това беше неговият начин на общуване", спомня си с умиление моделът. "Имам всичко в кутии. Хиляди от тези касети. Запазила съм всичко", заявява Пати пред Harper’s Bazaar.

Въпреки предизвикателствата около множеството пътувания и работни ангажименти на Кийт като рок звезда, двамата успяват да съхранят любовта си и да създадат спокойна семейна среда за децата си.

Към днешна дата бившият модел описва себе си и съпруга си като най-добрата „стара семейна двойка“. А тайната на дългия им брак се крие зад победите: "Предполагам, че сме победили онова, което изважда от строя повечето хора", заявява Пати.

Снимка: Getty Images

През 2018 година Ричардс и Хансен продават апартамента си в Манхатън, за да се отдадат на спокоен живот в гориста местност в окръг Феърфийлд, щата Кънектикът, където прекарват по-голямата част от времето си.

Самият Ричардс отбелязва 40-ата им годишнина със снимка от сватбата, като се обясни в любов на своята съпруга:

„За Патриша, честита 40-а годишнина! Обичам те, Кийт!“

Ето за такава любов мечтае всеки – като старо вино – ценна и устояла на времето!

Снимка: Getty Images