Ако все още се чудите защо половинката ви не харесва онзи готин пуловер, който му подарихте миналата Коледа и все го забутва навътре в гардероба, може би следващите редове ще ви помогнат да се досетите. Както и да изберете вещ или изживяване, което ще се хареса изцяло на близките до сърцето ви хора.

54% от всички коледни подаръци от изминалите празници през 2016 година са били заменени или върнати, според данни от платформата за електронни подаръци GiftNow, което означава, че шансът подаръците, които сте подарили миналата година да са били върнати или заменени е по-голям, отколкото те да са били наистина ценни и харесани от хората, на които сте ги подарили.

Снимка: istockphoto.com

На първо място това, което е добре да НЕ купувате тази година са бонбони и шоколад, защото това са били най-връщаните подаръци през 2016 г. Следват ги детските дрехи и пуловерите за дамите. За мъжете пък най-непривлекателни са били ризите и спортното облекло.

Под най-връщани се има предвид, както връщането им в магазина срещу сумата, за която са закупени, така и връщането им за замяна с различен размер или цвят.

Кои са трите подаръка за жена, които са били най-ценни

Ако искате да изберете подарък за половинката, който ще бъде оценен и най-важното – няма да бъде върнат в магазина, то нека това бъде часовник, бижута или комплект грижа за кожата против бръчки (кой ли е този смелчага, който ще посмее да купи и намекне за последното!?).

Кои са трите подаръка за мъж, които са били най-ценни

Подаръците, които са били най-рядко връщани в магазина и съответно най-харесвани от силния пол, са били вратовръзки, портфейли и комплект грижа за кожата против бръчки (последното е пълна изненада!).

И все пак, ако се колебаете дали човекът ще хареса подаръка, винаги можете да преминете на план Б, който, със сигурност, ще е полезен, а именно - ваучери за пазаруване!