Кейт Мидълтън и принц Уилям се срещат през 2001 г. в „Сейнт Андрюс“, най-старият университет в Шотландия. Харесват се и след дълга връзка, преминала през няколкомесечна раздяла през 2007 г., двамата сключват брак през 2011 г.

Любопитен е фактът, че Кейт всъщност е приета в друг университет – в Единбург, Шотландия. Това е потвърдено от Джаспър Селуин, кариерен съветник в нейната гимназия. Незнайно защо бъдещата херцогиня се отказва от Единбург и дори е обмисляла да пропусне учебната година, но в последния момент записва история на изкуството в „Сейнт Андрюс“, където Уилям е приет. Кейт Мидълтън никога не е коментирала защо взима това решение.

23-годишната Кейт Мидълтън в деня на дипломирането си в университета „Сейнт Андрюс“ – 23 юни 2005 г.
Снимка: Getty Images

Преди да влезе в университета, самият принц е пропуснал една учебна година, занимавайки се с благотворителна дейност в Чили. Тук също има едно странно съвпадение. Уилям заминава за Чили, за да преподава английски в планинско село, само няколко седмици преди Кейт да отпътува за същата държава.

По това време Кейт Мидълтън учи в Британския институт във Флоренция, Италия, и се записва в програма, включваща посещение на Чили. Дали това е било умишлено или съдбата просто е подготвяла кръстосването на техните житейски пътища, никой не знае.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън в университета „Сейнт Андрюс“, 25 февруари 2011 г.
Снимка: Getty Images

Факт е, че след седемгодишна връзка престолонаследникът Уилям предлага брак на Кейт с годежния пръстен, принадлежал на покойната му майка Даяна. Годежът е обявен официално през ноември 2010-а, а бляскавата сватба в Уестминстърското абатство е на 29 април 2011 г.

Повече за връзката на Кейт и Уилям можете да научите тук:

Ще припомним, че първото дете на Уилям и Кейт – принц Джордж, се роди през юли 2013 г. Другите две деца – Шарлот и Луи, се родиха съответно през май 2015-а и април 2018 г.