Очите на Елизабет Тайлър (35 г.) са синьо-кафяви с много лазурен блясък. И не, това не са лещи. Такъв цвят очи се срещат крайно рядко и всъщност представляват аномалия на роговицата. В ириса на Елизабет всъщност има два цвят, които се смесват. Това е едновременно много красиво, но и леко стряскащо.

"Обичам очите си, защото са уникални. Да си различен е нещо нормално за мен", споделя тя.

Тя е радостна, че е успяла да предаде интересния цвят на очите и на едногодишния си син. Малкият Лиъм също е със синьо-кафяви очи, но отенъците са разпределени и в двата му ириса. Едното му око е небесносиньо, а дугото - синьо с тъмнокафяви участъци.

В медицината тази особеност се счита за заболяване и се нарича хетерохромия. Причина за възникването на тази аномалия е недостатък на пигменти. В кафявото око има повече натрупване на меланин. Цветовете могат да се съчетават по различен начин. 

Въпреки че самото състояние е рядко - засяга по-малко от 200 000 души в САЩ, още по-необичайно е, че то се предава през поколенията. Елизабет и синът й обаче не са единствените членове на семейството им с хетерохромия. Баща й, братята и сестрите й също са родени с този рядък цвят на очите. 


Елизабет развива свой собствен бизнес, но заради уникалния цвят на очите си бързо събира много последователи в Инстаграм и става инфлуенсър.

Тя харесва факта, че цветът на очите им прави нея и сина й различни. Елизабет има 5 деца, но само Лиъм е наследил особения цвят.

Кой още е с различни очи в света на известните?