Срещаме ви с Ивелина и Щерьо – една от 20-те двойки, които спечелиха “Бебешки ДНК пакет” от кампанията “Направи го сега” през февруари. Тяхната история започва спонтанно – от една среща, преминава в истинска и красива любов, чийто плод скоро ще се появи на бял свят.

Решението да имат дете се ражда още януари, чувстват се готови да се впуснат в магията на родителството и на следващия месец получават най-прекрасната новина. Но за съжаление следва спонтанен аборт.

“Болеше много да загубим нашата мечта, но не се отказахме. Послушахме съвета на лекарите и изчакахме 6 месеца. Така е било писано и отредено от Бог, нашата мечта беше ангелче на небето. Съдбата си знае работата, но изведнъж животът реши да ни зарадва! Започнаха да валят хубавите новини – на 12.09.2021 г. се омъжих за най-прекрасния мъж, а на 20.09 2021 г. получихме най-желаните две чертички. На 24.09.2021 г. гинекологът ми установи бременност в 6 г.с. Бяхме най-щастливите хора. Нашето малко човече вече расте в мен. Бяхме толкова щастливи, но и толкова ме беше страх да не се повтори предишната история. Четири дни по-късно прокървих и умирях от страх, страх, че отново ще загубим дете. Но този път Господ е благосклонен към нас. Решихме да изчакаме до третия месец и да не казваме на никой”, споделя Ивелина.

Снимка: Личен архив

Впоследствие на нея й откриват тромбофилия, заради която всеки ден си бие инжекция, за да спаси себе си и детето. Нещата не спират до тук, защото точно в момента, в който са взели решение да съобщят прекрасната новина на близките си, съпругът й влиза в болница, в тежко състояние с COVID 19 и е на прага от смъртта.

“Не знаех къде се намирам, бях изгубена, единственото, което спаси и двама ни, беше мисълта за детето ни. Знаейки, че то расте в мен, се уповавахме в надеждата, че ще дойде и хубавото, да прегърнем детето си. След месец тежко боледуване и постоянно молене от страна на лекарите съпругът ми да се държи, той се спаси. Спаси се, въпреки че беше на косъм от смъртта, защото всеки ден мислеше за детето ни, гледаше снимки от видеозоните, които му изпращах и вярваше, че ще излезе, за да прегърне и мен, и детето ни. В 15-а г.с. разбрах, че ще имаме момиче. Той винаги идваше с мен на преглед, но сега нямаше тая възможност, затова побързах да му пиша (защото не можеше да говори, беше на кислород), че ще имаме момиченце. Беше толкова щастлив. Той вече излезе, подобрява се, а нашето момиченце, расте в мен с всеки изминат ден”, разказва още Ивелина.

А ето и каква е причината за нейната смелост да сподели личната им история

“Защо разказвам тази история ли - за да ви покажа, че ние не само решихме да имаме дете, защото искаме да сме родители, а защото тази наша мечта ни крепи и ни дава надежда всеки ден. Обичаме я, още преди да сме я видели. Всеки ден й говорим, а баща й ми гали корема постоянно, целува го и нямаме търпение за първите й ритници. Искаме да имаме дете, защото то е новото начало, надеждата в доброто, вярата в Бог, плодът на нашата любов. С нетърпение я очакваме през май месец, за да я прегърнем!”.

Ако сте заченали своето бебе през 2022-ра, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.

Регистрирайте се до 31 януари 2023 г.