Ако не пътувате извън България за празниците, свързани с Великден, или просто ви омръзне да си седите вкъщи и да хапвате яйца и козунаци, предлагаме ви няколко различни възможности да се разнообразите.

"Оцвети Великден" е събитие, на която могат да се забавляват и малки, и големи. То ще се проведе на 30 април, в 10 часа, в градинката пред Народния театър в София. Може да се включите в боядисването на яйца, каране на велосипеди, рисуване с тебешири, правене на кошнички за яйца, програмиране и още много забавления.

На 30 април, от 11 часа, в Куклен театър „Георги Митев може да гледате спектакъла „Яйцето”. 

Навръх Великден Bandwagon събира варненските музиканти за един магнетичен концерт съпроводен с много музикални и творчески изненади. Програмата включва гениални произведения от ерата на Armstrong и New Orleans през магнетичните Funk, Soul и RnB течения до Contemporary jazz. Сред тази богата палитра място намират и дебютни композиции на някои от участниците. Вечерта на 30 април - Международен ден на джаза, обновена зала е НЧ “Отец Паисий” ще посрещне любителите на музиката.

Отново във Варна благотворително ще се събират хранителни продукти за хора в нужда. Кампанията на "Бъди Човек" е в помощ на пенсионера с никси доходи, която се провежда 3-та година в цяла България. В деня за дарениe, който е 30 април, всеки купува хранителни продукти от първа необходимост и ги дарява на някого в нужда. Ако не познавате такива хора, може да зарадвате случайно срещнат човек по ваша преценка.

На 1 май, от 12 часа, Столичният куклен театър ще зарадва най-малките с с постановките „Трите прасенца” (в салона на „Гурко” 14) и "За граховото зърно и една принцеса” (в салона на „Я. Сакъзов” 19) .

По традиция на 1 май ще има тържества, свързани с Априлското въстание, в Копривщица. На 1 май в града ще има тържествен спектакъл, посветен на избухването на въстанието. На 2 май –доброволци ще направят възстановка на въстанието. Тогава е и празника на града.

Гостите и живущите във Велико Търново ще могат да се насладят на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” от 21 часа на крепостта Царевец.