Любимият на Петя Дикова, Илиян Любомиров, който е професионалист в писането на текстове, сподели чудесни спомени от детството си в Инстаграм.

„Помня много добре 94-а. Беше първото ми море, бяхме на бунгала на Ахтопол с татко ми и верния трабант комби, тревите бяха по-високи от мен, носехме си и черно-бяло телевизорче, аз бях и дистанционното, и антената, но пък можех да седя до късно да гледам мачовете в САЩ. И какво вълнение беше само, каква дива радост, май от тогава не ни се е случвало всички да сме по улиците от хубаво. Бях на 4, но всички спомени са кристално ясни пред очите ми. Представях си Христо Стоичков като някакъв Бог, нечовешки силен и чутовно бърз, който прави така, че всички да крещят и да се прегръщат. Това мислех, че е неговата супер сила. А се оказа, че е друга – да кара малките момчета да се усмихват и да мечтаят. Като сина ми Сашо“ – написа поетът в социалната мрежа.

Междувременно от издателство СОФТПРЕС съобщиха, че на 1 септември излиза интерактивната книга „Историята на Стоичков за деца“.

Снимка: Софтпрес

Тя повежда малките читатели на дълго пътуване, започнало от прашните улички на Пловдив, където се е чувал шумът от ритането на топка, продължило към пълните футболни трибуни на световноизвестни стадиони и стигнало до най-високото стъпало на стълбицата на успеха. Това не е обикновена приказка, в която щипка вълшебство обещава щастлив край, а разказ, който учи децата, че човек сам пише своята история и сбъдва мечтите си с цената на труд, упорство и постоянство.

Снимка: Софтпрес

Вдъхновяващата история за успехите на Христо Стоичков достига до най-малките фенове на футбола на достъпен език с римуваните стихчета на Любомир Николов и веселите илюстрации на Кирил Танев и Неда Малчева. На страниците на „Историята на Стоичков за деца“ малчуганите научават за различните отбори, в които Камата е играл, за триумфалните победи, белязали историята на родния футбол, за предизвикателствата и трудностите, които Стоичков е преодолял, воден от любовта си към най-великата игра. Любов, която днес той предава на следващите поколения.

Първите 88, поръчали от сайта на издателството, ще получат книгата с автограф от Камата!