Днес шведската принцеса Маделин и съпругът й Кристофър О‘Нийл празнуват 8 години брачен живот. В семейството обаче 8 юни се свързва и с още два празника. На тази дата през различни години са кръстени и двете дъщери на двойката.

Маделин и нюйоркският банкер се ожениха на 8 юни 2013 г. в двореца Дротнингхолм, край Стокхолм. Церемонията се проведе на два езика – шведски и английски, но най-вълнуващото, разбира се, бе булчинската рокля на Valentino с 4-метров шлейф.

На партито след церемонията Маделин облече бяла бална рокля, носена в миналото от майка й, кралица Силвия.

В интервю, дадено дни преди сватбата, принцесата сподели: Щастлива съм, че церемонията ще бъде в замъка Дротнингхолм. Това е мястото, където съм се родила и израснала.

Снимка: Getty Images

Днес Маделин и Кристофър имат три деца: Леонор (7 г.), Николас (5) и Адриен (3).

Леонор бе кръстена на 8 юни 2014 г. – точно за първата годишнина от брака на родителите й. Мястото отново бе дворецът Дротнингхолм.

Четири години по-късно на 8 юни бе кръстена и Адриен. Единствено принц Николас е кръстен на друга дата – 11 октомври 2015 г.

Семейна снимка от кръщенето на принцеса Адриен, 8 юни 2018 г.
Снимка: Getty Images

И трите деца носеха на кръщенето си специална дреха, ползвана за пръв път през 1906 г. за кръщенето на принц Густаф Адолф. След всяка церемония върху дрехата се бродират инициалите на детето, което е било с нея.

Принцеса Маделин е дъщеря на шведския крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия. От есента на 2018 г. тя живее във Флорида заедно с американския си съпруг Кристофър О‘Нийл и трите им деца.

Снимка: Getty Images

През октомври 2019 г. крал Карл XVI Густаф изключи пет от своите внучета от кралския двор в опит да се намалят големите разходи, които данъкоплатците плащат за монархическата институция. Това са трите деца на Маделин, както и двамата синове на Карл Филип. Повече по темата можете да научите тук: