През 2001 г. едно семейство от Англия посреща на бял свят своите необикновени близначки с различен цвят на кожата. На Дийн Дюрант, който е западноиндийски гражданин и е с тъмна кожа и коса и съпругата му Алисън Спунър, която има светла коса и кожа, им се раждат 2 момичета, които са напълно различни на външен вид.

Хейли се ражда с тъмна кожа и коса като баща си, докато Лорън е с по-светла кожа и коса. Двете бебета от Флийт, Великобритания, моментално влизат в историята, тъй като вероятността това да се случи е 1 на 500 000.

Това съвсем не е всичко – седем години по-късно семейството решава да има още деца и когато това се случва, Дийн и Алисън с изненада научават, че съдбата е решила да ги изненада още веднъж – раждат им се още 2 момичета близначки, които са с различен тен на кожата.

Снимка: Facebook

Мия е с по-тъмна кожа от тази на Лия, което прави Дюрант единственото семейство в света с документиран случай на две двойки близнаци, родени с напълно различен цвят на кожата. Четирите сестри дори са записани в Книгата на рекордите на Гинес, защото явлението е толкова рядко, че дори няма статистика за него.

"Дори разнояйчните близнаци не са толкова често срещани", коментира д-р Сара Джарвис от британския Кралски колеж на общопрактикуващите лекари. "Разнояйчните близнаци от смесени родители, от различни раси, са още по-рядко срещани. Оплождането на две яйцеклетки с различен цвят на кожата е още по-рядко срещано явление. А това се е случило два пъти в едно семейство – шансът е едно на милиони.“

Хейли и Лорън израстват изключително близки, въпреки различията във външния си вид. На 18-ия си рожден ден те дават първото си интервю за The Sun, в което разказват как е трябвало да доказват с лични документи, че са близначки.

Снимка: Facebook

"Никой не можеше да повярва", казва Хейли. "Хората ни гледат, сякаш това е някакво чудо. Все още съм изумена, че сме близнаци."

"Някои хора бяха доста груби и казваха, че лъжем: "Лъжеш, не сте близначки - докажете го!“, заявява Лорън, която допълва, че трябвало да показват личните си карти. „Хубаво е да виждаш шока, изписан по лицата на хората“.

Вижте колко са сладки тези тигърчета тризнаци:

"Те са най-добри приятелки и са близки във всяко едно отношение“, добавя майката Алисън. "Отне ми няколко години, за да осъзная и разбера как близначки могат да изглеждат толкова различно."

Момичетата казват, че са израснали, чувствайки се "като знаменитости", и често са били молени да позират за снимки с хораta. В училището им дори имало тяхна фотография, окачена в кабинета по биология!

Снимка: Facebook

По-малките им сестри Лия и Мия "винаги ги копират", споделя майката Алисън.

"Те са единствените, които знаят какво е да си приличат толкова много, но да изглеждат толкова различно, когато са били по-малки."

Лия споделя, че двете й по-големи сестри близначки са нейните героини.

Снимка: Facebook

"Харесвам по-големите си сестри. Искаме да бъдем като тях, когато пораснем, но в момента не ги виждаме, те винаги са в колежа или на работа.“

А Мия добави: "Лорън и Хейли са най-добрите. Те ме учат, че най-хубавото нещо на света е да имаш сестра близначка, дори и да не сте еднояйчни."