На 24 юни първите две книжки от сензационната детска поредица „Дора Изследователката“ ще са вече на пазара.  Малкото момиченце (с дълбоки кафяви очи и коса на черта) и нейните необикновени приятели покориха въображението на милиони малчугани по цял свят, а сега е ред и на България.

Историята: Проектът на MTV и техния специализиран канал „Никелодеон“ е най-популярната и обичана детска поредица за последното десетилетие. Сериалът „Дора Изследователката“ постига феноменален успех в цял свят и се сдобива с шест номинации и една награда „Еми“. Издателският проект за България е лицензиран от „Колибри“.


Дора на пикник“ ни пренася в Парка на игрите – истинско находище на забавления! Тук Дора ни запознава с най-добрия си приятел - Ботичко, а също с Бени, Тико, Иса, Голямото червено пиле и Синьото пиле.

Един ден на плажа“ разкрива приключенията на Дора и Ботичко на морския бряг. Оказва се, че там могат да се видят много, много интересни неща! Пък и самият крал Рак им помага да си построят пясъчен замък.

Съдържанието на книжките се основава на едноименната телевизионна поредица - в света са издадени повече от 500 заглавия. Симпатичната Дора неусетно се превърна в абсолютен фаворит на детската публика от всички кътчета на планетата. Книжките са ефектно илюстрирани, учат без да поучават, стимулират въображението на малките палавници и ги забавляват от сърце.

Издателство „Колибри“ предвижда издания от всички ценови категории, за читатели на възраст между 3 и 12 години. В близката година и половина се очакват най-малко 20 книжки.

Междувременно - нещо интересно за най-любознателните малки читатели вижте тук.