Ноаближава най-цветният и забавен спортен празник, който се организира като част от каузата да насърчи деца и родители да спортуват заедно – „Детска игриада“. На 9 юни в парк „Заимов“ стотици деца ще имат възможност да се забавляват и да спортуват заедно с родителите си, изпробвайки различни дисциплини. Тази година „Детска игриада“ ще се проведе под мотото „Всички сме в играта“.

Малчугани на възраст между 5 и 13 години могат да се включат в различни дисциплини - велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон. За най-добрите състезатели ще има вълнуващи награди.

В специалните демонстрационни кътове малките атлети ще могат да изпробват уменията си по хокей, айкидо и карате или да карат ролери и лонгборд с професионални инструктори. Ще има открити уроци по фехтовка и тенис на маса.

Снимка: igriada.az-deteto.bg

Mалчуганите ще имат възможност да надникнат и в детството на родителите си. За пръв път на „Детска игриада“ ще има специален кът, където родителите могат да покажат на децата си игри, с които самите те са се забавлявали като малки.

Новост по време на спортния празник ще бъде обособяването на параалея за деца с увреждания. Там малчуганите със специални нужди ще могат да карат параборд, конструиран по специален начин.

Всички желаещи могат да се регистрират безплатно на www.igriada.bg и да получат номера си за участие на място. В някои от дисциплините децата ще участват заедно със своите родители, затова прочетете внимателно регламента на всеки спорт.