43-годишният дубайски шейх Саид бен Мактум ал-Мактум е известен с любовта си към рускоговорящите жени.  Дали обаче приказката за принцесите в екзотични емирства, отрупани с любов и богатство, е същата и в реалността?

Саид бен Мактум ал-Мактум е от дубайска династия с дълбоки корени. В продължение на 16 години баща му е емир в Дубай. Той се отказва а го наследи, заради любовта си към стрелбата. За да може да практикува този спорт, той делегира правата си на своя чичо, който е емир и в момента, а изпълнява и министерска длъжност в ОАЕ. Саид се увлича по стрелбата и 3 пъти взима участие на Олимпиада. Тази страст именно го среща с втората му съпруга. И макар в приказките винаги първата да е по-важна и всички останали да я слушат, в тази не е така. За първата не се знае почти нищо, освен че от нея той има 5 деца. Най-известна на света пък е неговата трета съпруга и историята около нея е наистина трогателна, макар и не толкова приказна.

Но да отдадем дължимото на всички по ред...

ВТОРАТА СЪПРУГА - СЛУЧАЙНА СРЕЩА И БЪРЗА ЗАБРАВА

Наталия Алиева е родена в семейство на майка от Беларус и баща азербайджанец. През август 2007 года двамата с шейха се запознават съвсем случайно - Наталия му носи чаша сок, докато той е на посещение в Минск. Само седмица след тази среща, той иска ръката й от нейните родители. Решил е, че не може да се върне в родината си без нея. Бащата иска всичко да е законно и малко след това те организират сватба. Тя е сравнително скромна за възможностте на шейха, но неговото желание е за това да не се разбира, поне докато не се върне в родината си. През септември двамата се връщат в Дубай, където втората съпруга получава ключ от новия си дом, документи за нов автомобил с личен шофьор и свой бодигард. Първата съпруга и роднините й приемат това безропотно. Щом се е случило - Аллах така е решил. Според религиозните закони в страната шейхът може да има 4 съпруги, стига да умее да се грижи за тях.

В емирството Наташа приема исляма и сменя името си на Айше. За да се впише в живота там, тя научава до съвършенство английски и арабски. Не след дълго им се ражда дъщеричка. В началото всичко е хармонично и щастливо, но не за дълго... Наташа иска да се чува и нейното мнение по важни въпроси, да има право на избор, но за шейха това неприемлива проява на дързост. Отношенията им лека-полека започват да изстиват, а Саид все по-рядко посещава втората си избраница.

Снимка: instagram.com/royal_houses_of_the_world/

ТРЕТАТА СЪПРУГА - ОТ СЛАВАТА НА МЕДАЛИТЕ ДО СТРАХА ОТ ПРЕСЛЕДВАЧИ

През 2015 година, отново следвайки страстта си към стрелбата, Саид се озовава в Азербайджан. От там се връща с третата си съпруга - художествената гимнастичка Зейнаб Джавадли. 23-годишната красавица има множество победи на европейски и световни първенства. Още от 9-годишна се занимава със спорт. От 2005 година е част от националния отбор на родината си. През 2007 г. получава бронзов медал на световното първенство по художествена гимнастика. През 2011 година пък попада в списъка на най-добрите художествени гимнастички в света. Но срещата с шейха и предишна травма слагат край на спортната й кариера. Сватбата е организирана бързо. През 2016 г. Зайнеб ражда момиченце, което кръщават Сана. След това се появяват още две дъщери - Асия и Салама.

След сватбата си със Зайнеб, втората съпруга почти не вижда шейха. Тя живее в собствена къща, разполага с всякакви облаги, но няма съпруг до себе си. Зайнеб се надява, че с нея няма да се случи същото и ще успее да задържи мъжа до себе си. След раждането на третото им дете обаче, всичко се променя. Започват караници, липса на внимание и се стига до желание за развод. В живота на принцесите обаче не всичко се случва така лесно. Особено когато не е по волята на шейха.

В началото на семптемри 2020 Зайнеб публикува зов за помощ в социалните мрежи. В своето видеообръщение тя споделя, че я преследват хора, които се опитват да отвлекат децата й. Те дори били проникнали в дома й и заплашвали родителите й. "Няма да дам децата си на чужди хора, но законите тук не работят" - разказва тя, допълвайки, че почти година живее в стрес и страх.

Зайнеб иска да си тръгне от Дубай, но шейхът не й разрешавал. Тя е запазила азербайджанското си гражданство, което й позволява да потърси помощ в посолството на страната. Във видеото тя споделя още, че няколко пъти е викала полиция, но органите на реда не са се отзовавали. И до момента тя не е официално разведена със съпруга си.