Дванадесет пъстри книги с безброй приказки, упражнения и задачи, лепенки, игри и идеи за увлекателни занимания. Това е образователната поредица „Вече знам” на „Дисни” от „Егмонт България”.

Тя е от неоценима помощ при първите стъпки на детето в непознатия свят на буквите, книжките, числата и цифрите. Благодарение на нея може да превърнете ученето в игра и същевременно да вдъхнете увереност в малкия човек, че е в състояние да се справи с новите и трудни на пръв поглед задания. На помощ от цветните страници се притичват и любимите герои от филмите на „Дисни”.

Ако досега не сте имали възможност да запознаете детето с „Вече знам” или искате да попълните поредицата с книга, която сте пропуснали, имаме чудесна новина. От 30 март в павилионите за продажба на вестници и списания започват да се разпространяват пакети от по две книги от „Вече знам” на цената на една! Книгите са групирани в три възрастови групи – подходящи за деца между 5 и 6 години, между 6 и 7 години и между 7 и 8 години, и обособени в комплекти, ориентирани към развиването на езиковите умения или на математическите. Нека да разгледаме какво съдържат различните пакети...

Пакет 1 (5-6 години)
Съдържа книгите „Главните букви” и „Малките букви”


-Упражняване на основните графични елементи
-Четене и писане на главни и малки букви

Пакет 2 (5-6 години)
Съдържа книгите „Числата до 10” и „Формите”


-Цифри и броене от 1 до 10
-Разпознаване на форми и образци

Пакет 3 (6-7 години)
Съдържа книгите „Писане” и „Четене”


-Преразказване на истории
-Съставяне на изречения и кратки разкази

Пакет 4 (6-7 години)
Съдържа книгите „Мерките” и „Събиране”


-Запознаване с мерките – дължина, тегло и обем
-Събиране на едноцифрени числа

Пакет 5 (7-8 години)
Съдържа книгите „Думите” и „Четене и писане”


-Свързване на думи по смисъл
-Подреждане на събития в история

Пакети 6 (7-8 години)
Съдържа книгите „Събиране и изваждане” и „Числата до 999”


-Разпознаване на единици, десетици и стотици
-Решаване на текстови задачи

Чудесно, нали? Пакети 1 и 2 ще могат да се открият в павилионите от 30 март, пакети 3 и 4 – от 6 април, а последните два пакета – 5 и 6, ще се разпростраяват от 13 април. Всеки един пакет е на цена 7,99 лв.


А сега имате възможност да се включите в новата ни игра и да спечелите комплект от всички 12 книги от поредицата „Вече знам”! Отговорете на въпроса: „Коя принцеса на „Дисни” е на корицата на книгата „Писане” от поредицата „Вече знам”?

Верните отговори оставяйте като коментар под тази статия. В конкурса участвате само с един верен отговор до 12 април 2013 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.

Успех!