В сериала "Игра на тронове" има много страдание, болка и смърт, но това очевидно не е пречка за някои британци да кръстят децата си на любими герои от епоса.

Борбената тийнейджърка Аря Старк е вдъхновила най-много родители. През 2014 година 244 деца са кръстени Аря, а шест са получили името на сестра й Санса.

Титлата на героинята на Емилия Кларк – Халееси, е дала името си на 53 бебета, а Денерис се среща девет пъти в списъците за миналата година.

До 2011 г. нито едно от тези имена не е било използвано във Великобритания. След появата на сериала за първи път, четири деца са получили и името Бриен.

Много по-малко са момчетата, кръстени на герои от поредицата. Най-популярно е Теон, следвано от Тирион, Бран и Сандор. Все още никой не е кръстил детето си Джофри. Защо ли?

Анимационният филм "Замръзналото кралство" (Frozen, 2013 г.) също увеличава популярността на някои имена – най-вече Елза.

Остава въпросът дали децата ще харесват имената си след време, когато съответният филм няма да е толкова популярен. И как ще бъде възприет в работна среда един примерно 40-годишен мъж, кръстен на анимационен герой?! Историята продължава.