Колкото и да се обичаме, в един или друг момент, сблъсъците са неизбежни. Дали заради стрес, психическо натоварване, преумора или лошо настроение, се създават дрязги, които могат да доведат до раздяла. 

#Не правим достатъчно секс

Подобни изказвания не са случайни. Въпреки всичко, интонацията играе основна роля как партньорът ви ще приеме думите ви. Ако в нея се чувства подозрителност, това ще го отблъсне. Бъдете предпазливи, независимо от доводите ви, независимо от причините. Сексът е най-интимната връзка между двама души. Борбата за секс носи "грешен заряд" и "убива искрата", твърдят брачните психолози. Ако все пак искате да изясните определен въпрос, свързан със сексуалните ви отношения с партньора, направете го тактично.  

#Защо не намери време да ми се обадиш или да ми пишеш, докато беше на работа?

В подобни случай говори егото. Като се замислите ще осъзнаете, че това е (почти) невъзможно. Не можем да изискваме от партньора си да бъде в постоянна връзка с нас, да ни държи информирани къде е и какво прави...  Подобно отношение е често породено от липсата на добре запълнен график - с други думи - скука. 

#Аз влагам много повече усилия във връзката ни, отколкото ти

Да оставим настрана неоснователни аргументи тип: кой е по-добър родител, по-добър съпруг или домакин. В един стабилен брак няма място за подобни конфликти. Те само биха увеличили напрежението във взаимоотношенията. Накрая сами ще си даваме сметка, че не сме били права. Но ще бъде късно.

#Правият съм аз, а ти грешиш

Трудно е да обичаш някой, който се смята винаги за прав. Истината е, че нищо не бива да бъде на всяка цена и никой не може да бъде на 100 % прав - всичко е въпрос на гледна точка. 

#Защо работиш толкова много?

В един идеален свят всички бихме искали да имаме повече време за почивка, за да поддържаме баланс между професионален и личен живот. Да, хубаво би било, но тази идилия е обвързана с финансови средства. Затова (понякога) един от съпрузите работи повече от обичайните осем часа на ден. Поглеждайки ситуацията под друг ъгъл, осъзнаваме, че извънредните часове са в името на любовта - обич и труд, благодарение на които партньора ви ще може да ви осигури желаното спокойствие. В случай, че подходите иначе - нападайки го, тогата той/тя ще се отдръпне и ще работа на за да ви достави удоволствие, а за да избяга от вас.