Издателство "Егмонт" ще зарадва българските фенове на футбола и Лео Меси с първата автобиография на големия футболист, адаптирана за деца. Книгата вече може да се открие в книжарниците.

"Меси" е вълнуващ разказ за футбола, но също така за един невероятен и скромен талант. Разказ, който ни учи, че нищо на този свят не се постига лесно и най-вече – че човек не трябва да спира да мечтае.

Книгата

На девет години разбива прозореца в банята, за да отиде на мач. На десет престава да расте. На тринайсет напуска семейството и родния си дом, за да заживее на друг континент. Днес милиони хора по целия свят му се възхищават. Той е четирикратен носител на Златната топка, трикратен носител на Златната обувка и капитан на националния отбор по футбол на Аржентина.

Описаната в книгата история на Лионел Меси е изпъстрена със забавни случки от живота на големия футболист и култовия клуб "Барселона", както и с много цветни снимки от игрището и не само.

Авторът

Ивете Жултовска-Дарска е любител на футбола, фотографията и Тоскана. В продължение на седем години ръководи ТВ канала TVN Style. Има 9-годишен син. Именно неговата страст към футбола е причината да напише серия от книги за деца за техните футболни идоли.