Биляна Гавазова е водещата на "Чети етикета" в предаването "Тази сутрин" по bTV. Освен журналист, тя е и майка на петгодишно момченце. Потърсихме я да ни разкаже за семейното лято 2020 и затова, което предстои - в личен и в професионален план.

Биляна, къде те намираме в момента?

В момента се наслаждавам на последните дни от лятната ваканция и събирам сили за новия сезон. Тази година е много интересна и динамична, но аз вярвам, че в крайна сметка ще бъде добра.

Как преминава семейната ваканция?

Семейната ни ваканция минава много приятно. Изкарахме почивката си на българското Черноморие и беше много спокоен и зареждащ период. Да, тази година лятото е по-различно, малко по-тъжно на моменти заради хилядите мерки и ограничения. Но в крайна сметка слънцето лекува, а морето е любов и знае как да връща усмивките.

Споделила си много мили снимки от морето. Кое е мястото?

Ние предпочитаме Южното Черноморие и всяка година прекраваме време на Созопол и Каваци. Има очарователни местенца и плажове, които са много подходящи за деца. А в околностите посещаваме няколко ресторантчета, които предлагат изключително вкусна, морска храна.

Алек е вече на 5, обича ли морето?

Алек обожава морето и с всяка година му става все по-интересно. Обича водата, вълните, обича и плажните вкусотии (смее се). Всеки ден си купува сам по един варен геврек, който не споделя с никого.

Плувате заедно, строите дворци, щуреете на плажа или нищо от това, което изброявам?

Разбира се, всичко от това и много повече. Обичаме да се разхождаме и вечерите ни са изпълнени с много забавления. Алек расте и открива почти всеки ден нови приятелства, включително и на плажа.

Какво ви предстои още до края на лятото?

Предстоят ни още няколко кратки пътувания в рамките на страната. Тази година ще си останем на наша територия и няма да пътуваме в чужбина, но и така се чувстваме добре.

Кой е моментът, в който избираш себе си, както си написала като коментар под една от снимките? 

О, това са много важни моменти за мен. Имам нужда от тях, за да се събера и да подредя мислите си. Като всеки човек. Те са кратки, но много.

Kак подготвяте детето за новата учебна година?

Още не сме започнали с подготовката, защото реално не сме спирали Алек от градина. Но вече обмисляме какви допълнителни занимания можем да включим през седмицата, така че да му бъде още по-интересно. Със сигурност тази година ще включим набор от маски и дезинфектанти и ще се надяваме децата и ние да сме здрави.

Снимка: Личен архив

Kакво да очакваме в темите на "Чети етикета"?

Рубриката "Чети етикета" стартира отново през септември. Много се вълнувам, защото това е моето ефирно време, в което мога да съм полезна и да контактувам директно с нашите зрители. И този сезон ще разчитам на техните сигнали и ще ги включваме още по-активно в подбора на теми. Имаме много интересни хрумвания и идеи, така че... четете етикета, пишете ни на cheti_etiketa@btv.bg и гледайте bTV!