Майка е арестувана и обвинена, че е застрашила живота на трите си деца, след като те били открити в нагорещена кола, докато тя пазарувала.

Анджела Гарза-Амадор от Сан Антонио, Тексас, била задържана на 28 юни, след като в полицейското управление в града било съобщено, че тя оставила децата си – на 4 г., на 2 г. и на 1 месец сами в автомобила, докато пазарувала в продължение на час, съобщават местни медии.

Жената, която открила беззащитните деца и заснела част от инцидента, казва в репортаж за местна телевизия, че това се е случило в най-горещата част от деня – около 14 ч. местно време. Тогава тя забелязала 4-годишното момче в колата до нея на паркинг на търговски център.

Снимка: iStock


Автомобилът бил изключен, след което жената видяла и 2-годишно момиченце, разказва още спасителката. Тя отворила предната врата на автомобила, която се оказала отключена, след което изтичала в магазина, за да потърси помощ и да се обади на 911.


"Момчето наистина се потеше обилно и плачеше", разказва тя пред KENS. "Струваше ми се, че едва дишаха, сякаш вече бяха на ръба".

В крайна сметка група хора извадили децата от колата и открили и едномесечното бебе. Жената разказала още, че майката излязла от магазина, когато пристигнала полицията. "Тя носеше ключовете със себе си, каза, че колата е включена.“

По времето, когато децата са били намерени и оставени в автомобила в продължение на близо час, температурата е била 36 градуса. CNN също разговаря с властите, които потвърдиха времето, през което децата са били в колата.

"Майката на децата е била на мястото на инцидента и е заявила, че е влязла в магазина и не е осъзнала колко време я е нямало", заявиха от полицията пред CNN. "Въз основа на събраната информация децата са били в колата около 50 минути".Гарза-Амадор е арестувана и обвинена в три случая на изоставяне/застрашаване на дете, според CNN, като предварителният полицейски доклад разкрива, че и трите деца се очаква да бъдат изписани от местна болница същия ден.