Сезонът на ниските температури и красивата бяла приказка е тук - време е за пухкави палта, вълнени пуловери и шалове. Освен за аксесоарите, разбира се е време и за гушкане, защото нищо не топли по-добре от една хубава прегръдка - още по-добре, ако не е само приятелска. 

Освен време за прегръдки и дебели дрехи, зимата е и сезонът, в който си разменяме доста подаръци. И докато си търсех терлиците от домашна вълна в гардероба, с които винаги ще помня баба, осъзнах - няма по-подходящ от подаръкът за топлене, когато си зиморничав. 

Всеки има майка, приятел или колега, на когото винаги му е студено - за тези хора често чаят, топлият шоколад и мекият пуловер са повече от бижу... Ще ви предложим 8 подаръка, с които да подарите топлина на вашите приятели, които никога няма да откажат резервен пуловер в гардероба си. 

1. Стопли ръцете и зареди смартфона

С един куршум два заека - зареден телефон и топли ръце. Енергийната банка за смартфон е лесно преносима, малка и с размера си влиза идеално в употреба за топлене на ръцете през зимата. Този, който го е измислил е гений Можете да я поръчате в Amazon срещу 21 долара, ако не я откриете по магазините у нас. Разбира се, всеки зиморничав приятел би се зарадвал и на съвсем обикновено топче, стига то да топли ръцете им... 

2. Зимни шапки/ушанки с вградени слушалки

Отново хем топъл, хем практичен подарък. Цените на ушанките варират от 16 до 50 лв., а зимните шапки са около 50-60 лв. Без значение кое ще изберете, все ще стоплите един чифт студени уши и ще разведрите приятел с хубава музика.

3. Електрическо одеяло

Няма как да минем без него. Идеално е за зимата и за дните, в които парното не работи или сте изпуснал камината (казваме го от личен опит. Най-добрия вариант е, това одеяло да не прилича на електрическо, но да е. Естествено, щом топли, всичко друго не е важно. Цените варират между 30-70 лв. 

4. Подгряваща подложка за мишка

Увихте тялото с одеяло, но ръката...? Ситуацията отново е същата, но ви се налага да работите с компютър - тогава се поява добрия приятел и спасява положението. Този тип подложки често за пухкави и забавни, а цените им са от 40 до 60 лв.

5. Просто шал 

Стига толкова електроника - ето нещо, което винаги ще е актуално и от полза. Моден аксесоар, който всяка дама може да носи по множество различни начини и освен това да топли. Не избирайте тънко и късо шалче - говорим за колегата, който се увива с два шала през зимата все пак.

6. Пантофи

Съмняваме се, че умеете да плетете терлици, а и да умеете, трудно ще се мерите с таланта на нечия баба, затова ви насочваме към тяхната съвременна алтернатива - пухести пантофки. Честно ви казваме - понякога любовта преминава през топлите ходила. 

7. Термочаша за кафе и чай

Вземете пакетче от любимия чай и ще завършите идеално подаръка. Най-хубавото е, че термочашите топлят и ръцете през зимата, така че - давайте. 

8. Загряващ скраб за баня

Козметика, която те топли в банята - идеално за съседката, която се къпе с часове. Горещ душ, след който топлината е още по тялото ви... Подмладявате кожата си, изчиствате порите и най-важното за зиморничавите - не ви е студено в хавлията.