Цветята са сред най-важните елементи в украсата на една сватба. Могат да подобрят значително усещането за тържествено и уникално събитие. Изданието brides.com се допита до експерти в тази област, които споделят кои са най-популярните цветя за сватбена украса през 2023 г.

Снимка: iStock

Букетът трябва да е съобразен с роклята и прическата на булката, а украсата в заведението трябва да хармонизира с целия интериор.

Рози
Класическо цвете, което е подходящо за всякакви поводи. Розите излъчват романтика и са налични в богат избор от цветове, така че ще паснат на всеки вид декорация. Подходящи са както за букет, така и за цялостна украса. Най-добре е да използвате червени, бели и розови рози.

Снимка: iStock

Божури
Най-популярните цветя за сватби през пролетта. Тъй като са големи по размер, божурите са идеални за украса на заведението. Отново заради размера си са подходящи и за украса на масите. Достатъчно е само едно цвете във ваза, за да се промени облика на масата.

Снимка: iStock

Лилии
Вечно цвете, излъчващо много грациозност. Чудесен избор за вашата лятна сватба. Букетът може да се състои от само едно цвете, съчетано със зелена украса или други по-дребни и ненатрапващи се цветя.

Снимка: iStock

Хортензии
Деликатно и благоуханно цвете, което се среща в много варианти – бяло, розово, синьо и лилаво. Флористите препоръчват да се използва за арки и други мащабни украси. В букет може да бъде централната фигура, около която да е построи цялата композиция.

Снимка: iStockСлънчогледи
Внасят много светлина и топлина във всеки букет. Заради големия размер отново можете да използвате по едно цвете за маса или като централна фигура в сватбения букет. Техният сезон е в края на лятото и началото на есента, така че не се колебайте, ако най-щастливият ви ден е планиран за тази част на годината.

Снимка: iStock