Ако ви попитаме с кое издание свързвате „Егмонт България”, какво ще отговорите?

Порасналите деца на 90-те навярно ще посочат списание „Мики Маус” или „Доналд Дък”, а може би илюстрованите приказки по филмите на „Дисни”.
Тези, чиито умове и сърца владеят вълшебствата и приключенията, сигурно ще кажат Хари Потър или Пърси Джаксън, а романтиците ще са категорични – „Здрач”.

Феновете, които живеят с музиката, може би ще изберат списание БРАВО. Джон Грийн или Вероника Рот ще отличат почитателите на съвременните реалистични или екшън романи за тийнейджъри. Пътешествениците по душа ще заявят „Нешънъл Джиографик”. А Елиф Шафак ще е изборът на всеки, докоснал се до творчеството й.

 

23 години любов към книгите и вярност към читателя отбелязва днес „Егмонт България”. Част от скандинавската медийна група ЕГМОНТ, издателството е сред водещите на детски списания и книги у нас, а през последните няколко години се утвърждава и като издател на литература за тийнейджъри и възрастни.

15 детски списания издава „Егмонт България” днес. Най-новото – „Док Макплюшинс” (по популярния сериал на „Дисни ченъл”), предстои да излезе през май.

Списание БРАВО продължава да е най-четеното тийн издание у нас вече близо 10 години, с над 162 хиляди фена във фейсбук. Авторитетни световни компании като „Дисни”, „Нешънъл Джиографик”, „Мател” и „Уорнър Брос” са дългогодишни партньори на издателството. А сред най-емблематичните герои, познати както от списанията, така и от книгите на „Егмонт България” са Мики Маус, Мечо Пух, Барби, Том и Джери, Колите, Спайдърмен и чудовищата от „Монстър Хай”. От миналата година към тях се присъединиха и героите от „Самолети”, „Замръзналото кралство” и от популярната в цял свят руска анимация „Маша и Мечока”.