“Обичам те” е част от ежедневния речник - “Животът е твърде кратък, за да таим в себе си неизречени думи като “Обичам те” - това е цитат от книгата “Ръкописът, намерен в Арка” на Паулу Коелю и е толкова истински. Всеки има нужда да чува и да казва тези думи. Тънкостта е, че не ги изричаме безразборно и механично... казвайте ги от сърце.

Опазването на личния живот... личен – Не позволявайте на никой друг да държи писалката, описваща вашата история... Не случайно говорим за интимен живот или лично пространство – те касаят единствено главните актьори във връзката и никои освен тях не може да е напълно наясно с отношения им. За това, когато споделяте елементи от съвместния си живот с останалите, не забравяйте да филтрирате информацията, за да не давате излишни поводи на другите да се месят там където не им е работата.

Да сме толерантни – към тези малки (понякога незначителни) неща, които ако им обръщаме внимание могат да се превърнат в пречки. Да не бъдем дребнави и нека се стараем да реагираме адекватно в стресова ситуация. Всеки един от нас има своите характер и настроения – неминуемо е. След тежък ден сме податливи на емоциите, което може да доведе до дразги с любимия човек. Ако мислим трезво над нещата, бидейки толерантни много от битовите проблеми няма дори да ги отразяваме. Спестете си ги. В противен случай се уединете, премислете и ако сте сбъркали просто се извинете един на друг.

Рутината не е минус, а плюс – всеки ден е нов шанс за едно различно начало. Повод за нови изживявания, емоции и обогатяване на вашата връзка, правейки нови и интересни неща (телефони обаждания, вечери, пътувания, срещи с приятели и т.н.)

Доверието – без вяра, която и да е връзка е компрометирана. Доверието е една от основните характеристики на стабилната и дълготрайна връзка. Представяте ли си ако го няма? Всичките въпроси, отрицателни чувства, притеснения, ядове и сблъсъци, които може да се натрупат във времето и които не носят нищо положително на взаимоотношенията !

Компромисите – Не става въпрос да казвате “да” на всичко, но да бъдете достатъчно отстапчиви (и от двете страни), така че всеки един от вас да бъде себе си, позволявайки на другия да се изразява свободно, знаейки, че ще бъде разбран.