Обикновено посрещането на новороденото у дома е предшествано от продължителна трепетна подготовка, свързана с набавянето на най-необходимите вещи и аксесоари за малкото човече. Но, честно казано, някои от тях се оказват не толкова нужни в първите дни, и дори месеци, а за други се сещаме едва в последния момент, а всъщност излиза, че именно те са от първа необходимост. Затова вместо сладките меки акрилни одеалца, които малко могат да почакат, или дори детската количка, има неща, които нямат отлагане:

1. Бебешко бельо

Не забравяйте първо място в списъка за най-необходимите вещи за посрещането на бебето да отредите на... бебешкото бельо. Тъй като вероятността мъничето да понамокри или понацапа дрешките си, въпреки наличието на памперс, снабдяването с поне 2-3 комплекта бебешко бельо, няма да е излишно. Бельото включва боди, камизолка и ританки. Не заравяйте, че дрешките трябва да бъдат от мека памучна материя. Помислете и за 2-3 комплекта спално бельо, включващо долен чаршаф, калъфка за юрганчето и парченца плат за вместо възглавничка.

Снимка: target.com

2. Практична непромокаема подложка за преобличане

Тя е удобство за всяка мама. Може да намерите бебешки креватчета с поставка, предназначена именно за такава подложка или да я купите под формата на "капак", покриващ бебешката ваничка, поставена върху статив.

Снимка: bebelandia.bg

3. Спално чувалче за новородено

Въпреки че през първите седмици бебето не шава особено много и вероятността да се отвие е минимална, за да осигурите спокоен сън – и на вас, и на бебето, добре е да му вземете спално чувалче, съобразено с неговия размер.

Снимка: picstopin.com

4. Качествен матрак

Приоритет № 1 за всеки родител трябва да бъде матракът! Тук нашата препоръка е да не гледата цените, а да заложите на качеството. След като вашето бебе известно време ще прекарва голяма част от денонощието в легнало положение, трябва да помислите за удобен, ергономичен и антиалергичен матрак, изработен изцяло от естествени материи. Имайте предвид, че новороденото прекарва средно около 20 часа в сън, а бебето до 1 година – около 16-18 часа. Ето защо, като родители, сме длъжни да се съобразим с този факт и да осигурим на малкото човече най-безопасна и здравословна среда.

Снимка: brava.bg

5. Бебешко шезлонгче

В детските магазини лесно може да откриете бебешко шезлонгче в най-различни варианти. От най-обикновени до пеещи и самолюлеещи се. На каквото и да се спрете обаче, то ще ви бъде от полза винаги, когато ви се наложи да прескочите за кратко до кухнята или банята.

Снимка: amazon.com