Повечето деца мечтаят да посетят Дисниленд, но 10-годишната Ема Едуардс винаги е искала да се омъжи. Тя и нейният кавалер, Даниел Маршал Кристофър "DJ" Уилямс младши, се опитват по детски да организират сватбена церемония в началното си училище. Но учителката им казала, че не могат да се оженят там.

Любовта обаче побеждава всичко. Ема и Даниел имат своето мечтано „сватбено“ тържество на 29 юни - само 12 дни преди Ема да почине от левкемия.Тъжната история на смелата Ема започва през април 2022 г., когато момиченцето е диагностицирано с остра лимфобластна левкемия (ОЛЛ) – вид рак, който засяга кръвта и костния мозък.


Родителите ѝ, Алина и Аарон Едуардс от Уолнът Коув, Северна Каролина, се надявали, че тя ще успее да победи коварната болест.

ОЛЛ е най-често срещаният вид рак при децата, като лечението може да даде на пациентите добри шансове за възстановяване.

Но през юни тази година родителите на Ема разбират, че ракът ѝ е нелечим и че ѝ остават само няколко дни живот.

"Отивахме на друг вид лечение и ни казаха, че вероятно й остават дни до седмица, а не седмици", разказва 39-годишната Алина пред Kennedy News and Media.

"Изобщо не очаквахме да чуем това", добавя Алина. "Мислехме, че отиваме на друг вид лечение и то ще проработи. Беше като удар в корема. Не искаш да си представиш, че ще ти кажат, че не могат да направят нищо друго за нея".

Тогава майките на Алина и Даниел се втурват да организират „сватбата“ на децата си, за да зарадват неизлечимо болната Ема."Трябваше да се случи много бързо. Събрахме нещата за по-малко от два дни, като всичко беше дарено", казва Алина за сватбата - градинска церемония с около 100 гости."Беше толкова ценно и се получи толкова добре. Един наш приятел беше свещеник, друг наш приятел прочете стих от Библията, а най-добрата ѝ приятелка беше шаферка", добавя майката на Ема.

И за разлика от много свекърви, Алина може да каже само добри думи за своя „зет“: "Даниел е най-милата душа, която някога сте срещали. Той има златно сърце и наистина обича Ема."


39-годишната майка разказва, че момиченцето е било напълно здраво дете здраво до миналата година, когато я отвеждат в болница, след като пада, и тогава лекарите откриват рак в костите на краката ѝ.


"Тя никога преди не е била болна", казва Алина. "Изведнъж започна да повръща. Открихме рака случайно. Беше паднала, така че провериха краката ѝ и установиха, че ракът разяжда костите ѝ и я прави слаба."

"Повечето деца искат да отидат в Дисниленд, но Ема искаше да се омъжи, да стане съпруга и да има три деца", споделя още покрусената майка.

Вижте във видеото Стилиян Петров, който пребори рака: