Домакините се стараят да обзаведат и поддържат дома си така, че той да изглежда уютен и всички, които прекрачват прага му, да се възхищават от интериора, чистотата и подредбата. Има едно помещение обаче, което остава скрито за всички, дори за някои от членовете на семейството – килерът. Често там събираме ненужни вещи, при положение, че бихме могли да използваме пространството за далеч по-смислени неща. Като съхранение на дълготрайни хранителни продукти, например. Ако решите да превърнете килера в втора кухня, предлагаме ви няколко съвета за това как да го подредите:

1. Сложете етажерка с няколко рафта, върху които да редите консерви, например. Слагайте етикетчета, които да ви напомнят къде се намират отделните видове консерви (буркани).

2. Опаковайте ориза, спагетите, фидето в пликчета или кутии, които да спират влагата, за да съхраните продуктите по-дълго време.Ако използвате кутии, изберете квадратни такива – заемат по-малко място от кръглите.

3. Отделете поне един рафт за подправки или супи на прах, които е добре да съхранявате в пластмасови или метални кутийки.

4. Сортирайте ядките и зърнените закуски, така че децата да знаят къде точно да ги търсят.

5. Окачете бяла дъска или тефтерче от вътрешната страна на врата на помещението и записвайте кои продукти са на свършване. Така ще улесните самите себе си при съставянето на списъка за следващото пазаруване.