Повечето купувачи или наематели на апартаменти в строени през последните години жилищни сгради имат възможност да осигурят едновременно дом и за семейството, и за автомобила си. Гаражът обаче, в повечето случаи, се счита за място, където просто паркираме колата си и оставяме по някой и друг автоаксесоар. Ето няколко идеи за това как да направитетова помещение почти толкова уютно, колкото са стаите в апартамента ви.

1. Не превръщайте гаража си в склад. Махнете всички вещи, чието място определено не е там. Оставете аксесоарите за автомобила си, някои инструменти и евентуални спортни принадлежности.

2. Инвестирайте известна сума в здрави метални етажерки, където да подреждате вещите в гаража. За улеснение може да ги групирате и да поставите всеки вид в отделна кутия. Не забравяйте да поставите етикети, за да намирате лесно онова, което ви трябва.

3. Топките за футбол, баскетбол, волейбол и други спортни съоръжения често попадат в гаража. Съхранявайте ги в големи кошове в ъглите на помещението, за да заемат възможно най-малко място.

4. Не оставяйте в гаража предмети, които могат да бъдат увредени от влагата или ниските температури.

5. Ако държите там храната за животните си или други продукти, които могат да привлекат насекоми, то задължително ги затворете в пластмасови кутии.