Сладко не означава винаги вредно. Суровите бонбони от тази рецепта съдържат ядки и сушени плодове, които са достатъчни едновременно да заситите глада за благо, но и да доставите ценни вещества на тялото си. Комбинацията от черен шоколад и рисунка със златна боичка пък ги прави онова кулинарно бижу, с което ще накарате гостите на партито си да възкликнат от удоволствие.

Необходими продукти:
(за 20 броя)

100 г печени бадеми
50 г бланширани лешници
30 мл какаово масло
шепа стафиди
50 г фурми без костилки
пълнозърнест сусам
мед
70 г черен шоколад
златна хранителна боя на прах

Приготвяне:

Предварително накиснете стафидите, за да омекнат. Достатъчни са им 15 минути в хладка вода. 
Нарежете тях и фурмите на ситно. Наситнете също така бадемите и лешниците.
В сух тиган запечете сусама. Така става по-ароматен. 

Смесете всичко в дълбока купа. Добавете 2 с. л. мед и разтопено на водна баня какаово масло. Объркайте всичко с лъжица или с ръка. Оставете сместа за 30 минути в хладилника, за да стегне маслото. 

Оформете топчета. Ако не слепва достатъчно, добавете мед. Ако пък е рядка, прибавете още малко ядки.

Снимка: LadyZone.bg

Начупете черния шоколад и го разтопете на водна баня. Когато е готов, спрете котлона, но не отстранявайте съда от него. Топлото няма да позволи шоколада да стегне отново. 

Снимка: LadyZone.bg

Потопете всяко бонбонче в шоколада. Използвайте малка лъжичка. Подредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете няколко часа, за да стегне шоколадът.

Със златна боичка и четка нанесете щрихи по черния шоколад на бонбона. Контрастът между цветовете създава много добър визуален ефект.