Тази невероятна рецепта от италианската кухня ще се превърне в една от любимите на вас и вашето семейство. Лесни, вкусни и изключително бързи за приготвяне – никой няма да устои на една порция запечени ригатони с гъби.

Необходими продукти:

1 пакет ригатони

3 с.л. зехтин

2 с.л. брашно

2 ч.ч. прясно мляко

1 глава лук

сол

черен пипер

200гр. гъби по избор

моцарела

Начин на приготвяне:

Във вряща подсолена вода сварете ригатоните. Дръпнете от котлона минути преди да са готови и прецедете пастата.

Нарежете лука на дребно, почистете и нарежете гъбите и ги запържете в предварително загрят тиган.

Когато зеленчуците поомекнат, добавете брашното, като не забравяте да бъркате.

На тънка струйка добавете млякото и продължавайте да бъркате. Оставете соса да къкри няколко минути и добавете солта и черния пипер.

Дръпнете от котлона, когато сосът се сгъсти.

В подходяща тава изсипете ригатоните и залейте със соса. Покрийте пастата с моцарела и печете до златисто в предварително загрята фурна на 180°C.

По желание поднесете пастата с поръсен магданоз.