Тази невероятна рецепта от италианската кухня ще се превърне в една от любимите на вас и вашето семейство. Лесни, вкусни и изключително бързи за приготвяне – никой няма да устои на една порция запечени ригатони с гъби.
Необходими продукти:
1 пакет ригатони
3 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1 глава лук
сол
черен пипер
200гр. гъби по избор
моцарела
Начин на приготвяне:
Във вряща подсолена вода сварете ригатоните. Дръпнете от котлона минути преди да са готови и прецедете пастата.
Нарежете лука на дребно, почистете и нарежете гъбите и ги запържете в предварително загрят тиган.
Когато зеленчуците поомекнат, добавете брашното, като не забравяте да бъркате.
На тънка струйка добавете млякото и продължавайте да бъркате. Оставете соса да къкри няколко минути и добавете солта и черния пипер.
Дръпнете от котлона, когато сосът се сгъсти.
В подходяща тава изсипете ригатоните и залейте със соса. Покрийте пастата с моцарела и печете до златисто в предварително загрята фурна на 180°C.
По желание поднесете пастата с поръсен магданоз.