Венерини зърна, или , се смятат за италиански специалитет, но се приготвят във Франция и цяла Европа още от 18-и век. Има всякакви разновидности, някои от които са със захаросани кестени или марципан, но един от най-вълнуващите и дъхави варианти е този с канела. Според оригиналната рецепта трябва да бъдат тъмни с бели връхчета или двуцветни.

Продукти:

За пълнежа

300 г натурален или млечен шоколад, начупен на малки порченца

200 мл сладкарска сметана

½ ч.л. канела

За кувертюра

200 г натурален шоколад, начупен на малки парченца

50 г бял шоколад, начупен на малки порченца

Приготвяне:

Пригответе пълнежа, като разтопите шоколада на водна баня и добавете затоплената сметана и канелата. Бъркайте, докато сместа стане гладка, свалете я от огъня и я оставете два часа да изстине.

Разбийте охладената смес с миксер до образуването на пухкава пяна. Прехвърлете я в пош с гладък накрайник с размер 1-2 см. Върху хартия за печене шприцовайте малки, еднакви конусчета. Поставете ги в хладилника, за да се втвърдят.

В два отделни съда разтопете на водна баня белия и натуралния шоколад. С вилица набодете откъм основата едно конусче и изцяло го потопете в тъмния шоколад, а след това топнете върха му в белия. Продължете с останалите.

След няколко топвания в белия шоколад ще останат неравномерни тъмни следи, които ще придадат интересна мраморна окраска на бонбоните. Наредете покритите с кувертюр бонбони върху хартията за печене и ги оставете да се стегнат.