# Ньоки с царевица и босилек

Продукти за 4 порции

1 с.л. зехтин
1 с.л. краве масло
½ сладък лук, нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, смлени
1 ч.ч. гъби
¼ ч.ч. сол
¼ ч.л. черен пипер
1 ½ ч.ч. сметана
½ ч.ч. настъргано сирене пармезан
3 кочана царевица, печена на скара
250 г ньоки, варени
пресен босилек и риган за гарнитура

Ето как да ги приготвим. Много е лесно. 

Загрейте голям тиган на средно слаб огън и добавете зехтина и маслото. След като маслото се разтопи, сипете кубчетата лук и разбъркайте. Гответе, докато омекне, около 6 до 8 минути. Прибавете чесъна и гответе още една минута. След това добавете и разбъркайте гъбите. Гответе в продължение на 5 до 6 минути, като разбърквате често, докато омекнат. Накрая поръсете сместа със сол и черен пипер.

Увеличете температурата на котлона до средна. Към сместа постепенно добавете сметаната, като разбърквате през цялото време. Прибавете сиренето пармезан и отново разбъркайте. Добавете и царевицата заедно и с ньоките, като разбъркате добре. Поръсете отгоре с пармезан и добавете босилек и риган.

#С домати, червени чушки и смокини>>

 

#С домати, червени чушки и смокини

 

Продукти за 4 порции

2 печени червени чушки
½ ч.ч. сушени домати
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
¼ ч.ч. печени бадеми или кедрови ядки
½ ч.ч. настърган пармезан
250 г макарони
1 вр. пресен босилек
2 шепи прясна рукола или кресон
280 г сирене моцарела пипер + червен пипер за вкус
пресни смокини + препечени кедрови ядки (по желание)

 

Приготвяне

Смесете печените червени чушки, сушените домати, чесъна, солта, ядките и пармезана в блендер или кухненски робот. Добавете ¼ ч.ч. доматен сос.

Напълнете голяма тенджера с подсолена вода. Сварете макароните. След това ги разбъркайте добре със сместа от чушки и домати. Добавете босилека и разбъркайте.

Разпределете пастата в отделни чинийки за сервиране и украсете всяка с рукола, моцарела, исмокини. По желание декорирайте с кедрови ядки.

#Спагети със скариди>>