Шоколад от камилско мляко

Едни от най-разпространените млечни продукти в Обединените арабски емирства са тези, направени от камислко мляко. Независимо дали става дума за сладолед или шоколад.
От пролетта на 2012 година шоколадът е с 6 нови вкуса Странното лакомство се пуска на пазара от компанията Al Nassma, чиито търговски представители споделят, че този шоколад е много по-полезен от традиционния, тъй като е с ниско съдържание на мазнини и е подходящ дори за диабетици. За допълнителен вкус в шоколадите има мед, ядки и подправки.

Шоколад с абсент

Шоколад с добавка алкохол се среща често на пазара. Но когато алкохолът е абсент – вече говорим за друго нещо. Швейцарската компания Villars предлага тъмен шоколад с абсент - Villars Larmes d’Absinthe. Особеният вкус на абсент се появява в устата, когато шоколадът започне да се топи в устата. Съдържанието на алкохол в сладкото блокче е 8,5%.

Шоколад с черни трюфели

Черните трюфели са скъп и рядък продукт, а шоколад с тях е още по-голяма рядкост. Все пак цената на редките гъби е около $2000 за килограм. Производството на необичайното лакомство е дело на двама братя - Рик и Майкъл Маст, които пускат шоколада с марката Mast Brothers. Тяхната фабрика е една от малкото в САЩ, където шоколадът се произвежда ръчно, включително преработката на какаовите зърна и опаковането. Шоколадът е с присъщият на трюфелите вкус на пръст, който се появява, когато лакомството започне да се топи.

Шоколад с препечен кокос и къри

Шоколадът с люта чушка вече не е новост на пазара, но шоколад с лютиво индийско къри звучи доста по-екзотично. Пуска го американската компания Theo Chocolate. Компанията събира много награди и за други вкусове – шоколад с лайм, джинджифил, и с кориандър.

Шоколад с цветни венчелистчета

Сладкото лакомство с венчелистчета от жасмин, лавандула и теменужки е на френската компания Bovetti. Малката фабрика е основана през 1994 година, днес пускя около 150 различни вида шоколад с различни добавки. Захаросаните венчелистчета се слагат в млечен, бял и черен шоколад. Вкусът им е почти недоловим, но създават много приятен аромат.