Тиквеният пудинг е емблематичен за британците традиционен коледен десерт. Разбира се, това не пречи, те да му се наслаждават и през останалата част от годината. Вкусът му е мек и нежен, а ароматът – сладък и пристрастяващ.

Продукти:
½ ч.ч. захар
2 с.л. царевично нишесте
1 ¾ ч.ч. мляко
1 яйце
½ ч.ч. тиква
1 ванилия
½ ч.л. канела
бита сметана
шепа тиквени семки

Приготвяне:
Обелете парче тиква и го сложете да се свари. Щом омекне, изцедете го и го намачкайте на пюре. Вземете ½ ч.ч. от него за пудинга.

Смесете захарта с царевичното нишесте в малка тенджера на котлона. Разбийте млякото и яйцето и постепенно го добавете в съда. Оставете сместа да заври и дръпнете от огъня след около минута, като непрекъснато разбърквате.

Поръсете намачката тиква с ванилията и канелата и ги добавете към млечната смес. Върнете съда на котлона и разбъркайте за още около 3 минути на слаб огън, като не позволявате на сместа да заври. Разлейте пудинга в десертни купички или в чаши, покрийте ги в прозрачно фолио и ги сложете в хладилника да се стегнат. Преди сервиране облейте обилно със сметаната и декорирайте с по няколко тиквени семки.