Продукти:
1 средно голяма тиква
20 с.л. захар
мед
орехи
Приготвяне:
Измийте тиквата, нарежете я на четири и издълбайте семките и сърцевината. Обелете кората и нарежете на средно големи кубчета. Сложете я в по-голяма тенджера, изсипете захарта и налейте около 400 мл вода. Включете котлона и когато тиквата заври, намалете на най-ниската степен, тъй като има опасност тя да се разсипе, а ние искаме крайният резултат да са стегнати и сочни парченца тиква.
Варете на слаб огън около 20 минути. Опитвайте тиквата дали е омекнала, тъй като различните сортове имат различно време за термична обработка.
Когато е готова, поднесете с мед, орехи и още малко захар отгоре. Добър апетит!
/ Рецепти
Тиквен десерт с мед и орехи
Да доставим малко "сладки" витамини на тялото в студеното време
18 Октомври 2011
-
Първа по рода си безплатна кампания за скрининг за рак на дебелото черво започва в цяла България
-
Acqua Di Gio, вечната класика на Армани – един феномен от 1996 г.
-
Вече можем да постигнем плътните усните на Cardi B с NYX Duck Plump Lip Gloss
-
Пощенска банка маха таксата за вноска на суми в лева по сметките си за граждани заради приемането на еврото