Продукти:
1 средно голяма тиква
20 с.л. захар
мед
орехи
Приготвяне:
Измийте тиквата, нарежете я на четири и издълбайте семките и сърцевината. Обелете кората и нарежете на средно големи кубчета. Сложете я в по-голяма тенджера, изсипете захарта и налейте около 400 мл вода. Включете котлона и когато тиквата заври, намалете на най-ниската степен, тъй като има опасност тя да се разсипе, а ние искаме крайният резултат да са стегнати и сочни парченца тиква.
Варете на слаб огън около 20 минути. Опитвайте тиквата дали е омекнала, тъй като различните сортове имат различно време за термична обработка.
Когато е готова, поднесете с мед, орехи и още малко захар отгоре. Добър апетит!
/ Рецепти
Тиквен десерт с мед и орехи
Да доставим малко "сладки" витамини на тялото в студеното време
18 Октомври 2011
-
Цветя вампири: 5 отровни растения, които не бива да държите в дома + 1 ново
-
Лекарите му дават 3 дни живот: без крака, но със силен дух, той гушка трето дете (СНИМКИ)
-
Ето кои имена празнуват на 20 юни (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Момиче от "Ергенът": Баща ми каза или ти обръсвам главата 0 номер, или ти взимам кучето!