Необходими продукти:
350 гр. свинско филе
2 с.л. олио
25 гр. масло
1 глава лук
2 с.л. червен пипер
250 гр. стерилизирани печурки
150 мл. течна сметана
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. ситно нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското филе на тънки ивици и го овкусете със сол и черен пипер.
2. Запържете месето в силно сгорещеното олио, докато не придобие кафеникав отенък и го извадете от тигана.
3. На ниска температура запържете лука в маслото, докато омекне. Добавете червения пипер и гъбите, увеличете котлона и разбърквайте в продължение на минута.
4. След това сложете месото и сметаната. Оставете на котлона,докато започне да къкри и тогава полейте с лимонов сок.
5. Сервирайте ястието топло. Гарнирайте по избор - със зелена салата, картофено пюре, магданоз.
-
Какво включва модерната баня?
-
SoAlive Music Conference & Festival 2025 идва с третото си издание в София между 14 и 17 октомври
-
За 30-годишния юбилей А1 раздава 333 предметни награди в „Колелото на съдбата“, сред които 3 автомобила
-
DiKa представя новата си колекция Есен/Зима 2025–2026: Мода за жената, която не се съобразява със сезоните