Изкушени сме да ви представим една рецепта за палачинки с класическа солена плънка, но с оригинално и апетитно звучене, идващо от млечно-чесновия сос, с който се заливат. За тази вкусна глезотия благодарим на Виделина – модератор във форума Часът на мама. Палачинките се правят бързо и са много много вкусни!
Продукти:
8 бр. палачинки
250 г печурки
1ч.ч. ориз
шунка или пилешки гърди по избор
краставици
лук и чесън за аромат
готварска сметана /не е задължителна/
За соса:
1 кофичка кисело мляко
чесън
Приготвяне:
Лукът, чесънът, шунката /или пилето/ и гъбите леко се запържват. Прибавят се оризът и киселите краставички. Долива се необходимото количество вода за сваряването на ориза.
Във всяка палачинка се слага от плънката и се завива. Настъргва се кашкавал и се запича.
Вече изпечена палачинката се залива с млечно-чесновия сос. Като допълнителна екстра Виделина предлага, по желание, да се добави лъжица майонеза или квасена сметана. По неин съвет 1-2 манатарки към печурките биха придали на плънката ненадминат аромат.
С апетитно любопитство очакваме и вашите вкусни идеи и предложения на кулинарните странички на нашите форуми - тук или тук... :)