Този път ви предлагаме едно малко по-нетрадиционно печиво: вместо сладък – солен кекс. Кулинарна фантазия за закуска, а защо пък не и за ордьовър или вечеря. ;) Ароматът му ще ви очарова, хрупкавата му коричка ще ви заплени, а плънката му... ще ви направи завинаги фенове на соления кекс.

Продукти:

3 яйца
100 мл олио
100 мл прясно мляко
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер
100 г сирене
100 г кашкавал
100 г обезкостени маслини
100 г шунка
По 2-3 стръкчета копър и магданоз

Приготвяне:

Разбийте яйцата, олиото и прясното мляко. Добавете останалите продукти, като кашкавала, маслините, шунката и подправките предварително нарежете на ситно.

Изсипете готовото тесто в правоъгълна форма, покрита с хартия за печене. Печете кекса около 40 минути при температура 180 градуса.

Едно от качествата на соления кекс е, че, поднесен топъл или студен, запазва все така превъзходния си вкус.