Есента е сезонът на дюлите, мушмулите, ябълките... Но какво е есен без сладки, сочни, наляти със сок круши. Поели са лъчите на слънцето и го отразяват в слънчевия си цвят. Да съберем всичко това в буркани да си го съхраним за зимата. По традиция ви предлагаме нещо нетрадиционно - сладко от круши с лавандула.

Точната рецепта, за да направите сладкото, вижте в поредната ни красива дизайнерска страничка тук. Тя е под номер 18 в нашата кулинарна книжка, втора от есенната поредица, след конфитюра от сини сливи с кардамон.

круши

Лавандулата е цвят лесен за обичане, защото те грабва и с красивия си цвят, и с приятния си аромат. В тази рецепта може да я използвате свежа или изсушена. Потопена цветовете само за няколко минути във врящото сладко. Това ще му придаде приятен, мек, цветен вкус. Усещате се особено добре в соса на сладкото.

лавандула
Очаквайте още сладости и нетрадиционно съчетание на вкусове.

сладко