Щипката джинджифил в тези топли пухкави сиренки прави вкуса и аромата им впечатляващи и неподражаеми!
Продукти за 6 порции:
1 яйце
½ ч.ч. прясно мляко
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
½ ч.ч. брашно
1 к.л. бакпулвер
50 г сирене
1 щипка сол
1 ч.л. олио
Приготвяне:
Разбийте жълтъка с прясното мляко. Прибавете индийското орехче и джинджифила. Сипете брашното, смесено с бакпулвера и натрошеното сирене. В отделен съд разбийте белтъка с щипка сол, докато придобие гъста пяна и я прибавете към другата смес.
Изпечете сиренките на тиган, леко намазан с олио, като сипвате от тестото със супена лъжица и обръщате от двете страни до получаване на равномерен тъмнозлатист загар.
Украсете с листенца мента и с плодове според сезона и вкуса.