Бъдете първите, които ще изненадат приятно своя партньор за „Св. Валентин” с френски трюфели, напоени с опияняващото ухание на "Каберне Совиньон". Още на закуска.
#Шоколадови трюфели a'ла Каберне
Продукти за около 30 трюфела:
¾ ч.ч. готварска сметана
1 ½ млечен шоколад, нарязан
1 ½ тъмен шоколад, нарязан
3 с.л. вино "Каберне Совиньон"
захарни цветни топченца или какао на прах за поръсване
Приготвяне:
Сложете нарязания шоколад в голяма купа и оставете настрана. Загрейте сметаната в тенджера на средна температура. Минута, след като заври, я отстранете от огъня и я полейте върху шоколада. Добавете виното. Оставете да поеме около 3 минути, след което разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи напълно, а сместа се хомогенизира.
Шоколадовата смес поставете в хладилник за два часа, в най-добрия случай – за една нощ. След това с помощта на лъжичка загребете парченце шоколад и оформете топченца, които се нареждат в тавичка пергаментова хартия.
Оваляйте добре трюфелите в какаовия прах или захарните цветни топченца. Сложете ги в хладилник за около 30 минути и им се отдайте с цялото си сърце и душа.