Необходими продукти:
за чашките
300 г млечен шоколад
няколко капки зехтин/олио
балони
за залепване
конфитюр
за пълнеж
кисело мляко
нектарини
мед
Изберете малки балони, които при надуване да стават приблизително колкото чаша за безалкохолна напитка. Надуйте ги, измийте ги с хладка вода и ги сложете в чист съд.
Разтопете шоколада на водна баня. Добавете няколко капки зехтин, за да стане бляскав. След като се разтопи шоколадът, отстранете го от котлона, като непрекъснато бъркате.
В леко охладения шоколад потапяйте балоните от широката им страна. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и оставете да изсъхнат добре. Ако междувременно шоколадът започне да се втвърдява, може да го загреете със сешоар.
След като изсъхнат, балоните се спадат (спукват) и се изваждат. Остават оформени черупките за шоколадови чашки.
Гребнете от разтопения шоколад с лъжичка и оформете дръжки за чашките, като излеете малко количество върху хартията за печене под формата на запетайка. Оставете да стегнат в хладилника. След това ги залепете към чашката с малко конфитюр.
Сипете няколко лъжички кисело мляко в оформените чашки. Подсладете с една лъжичка мед. Нарежете нектарините на тънки ветрила и декорирайте шоколадовия десерт.
Насладете му се.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg
-
„Амеба, която изяжда мозъка“ - защо промивките на носа с чешмяна вода може да са опасни?
-
Жена сърфира дни преди да роди, за да докаже, че „все още живее живота си“ (СНИМКИ+ВИДЕО)
-
Володимир Зеленски най-сетне облече костюм - жест към Тръмп или знак за край на войната?
-
Еспресо лимонада: Най-неочакваната лятна напитка за 2025 г. (СНИМКИ)
-
Коко Шанел, революционерка в женската мода ~ Има хора, които имат пари. Има и богати хора
-
Глория след ареста на бившия й: В шок съм! Връзката ни приключи много преди това
-
Цвети, която качи Мусала с бебе на 44 дни: Животът не спира с появата на деца (СНИМКИ)
-
„Мис Вселена“ загина при сблъсък с лос. Само 4 месеца след „най-щастливия ден“