Необходими продукти:

за чашките
300 г млечен шоколад
няколко капки зехтин/олио
балони

за залепване
конфитюр

за пълнеж
кисело мляко
нектарини
мед

Изберете малки балони, които при надуване да стават приблизително колкото чаша за безалкохолна напитка. Надуйте ги, измийте ги с хладка вода и ги сложете в чист съд.


Разтопете шоколада на водна баня. Добавете няколко капки зехтин, за да стане бляскав. След като се разтопи шоколадът, отстранете го от котлона, като непрекъснато бъркате.


В леко охладения шоколад потапяйте балоните от широката им страна. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и оставете да изсъхнат добре. Ако междувременно шоколадът започне да се втвърдява, може да го загреете със сешоар.


След като изсъхнат, балоните се спадат (спукват) и се изваждат. Остават оформени  черупките за шоколадови чашки.Гребнете от разтопения шоколад с лъжичка и оформете дръжки за чашките, като излеете малко количество върху хартията за печене под формата на запетайка. Оставете да стегнат в хладилника. След това ги залепете към чашката с малко конфитюр.

Сипете няколко лъжички кисело мляко в оформените чашки. Подсладете с една лъжичка мед. Нарежете нектарините на тънки ветрила и декорирайте шоколадовия десерт.


Насладете му се.