Необходими продукти:
½ ч.ч. вода
¼ с.л. сол
¾ ч.ч. захар
18 парченца шоколад
1 ч.ч. масло
6 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 150 градуса. Намажете с мазнина дъното на кръгла тава с диаметър около 25 сантиметра.
В тенджера, на средно висока температура, загрейте водата. Сложете солта и захарта и бъркайте, докато не се разтворят напълно. След това махнете съда от котлона.
Разтопете шоколада и го прибавете към подсолената и подсладена вече вода. Разбийте с миксер.
Разделете маслото на парчета и, едно по едно, ги прибавяйте към шоколадовата смес, като разбърквате непрекъснато. Повторете същата процедура и с яйцата.
Излейте готовата смес в предварително намазнената тава, а нея поставете в друга тава, пълна с вряща вода, чието ниво стига до средата на съда със сместа за тортата.
Печете сладкиша на водната баня в продължение на около 45 минути. Оставете я да се стегне, за което ще е необходима една нощ.
За да запазите формата на десерта при ваденето му от тавата, потопете съда в топла вода за 10 секунди и обърнете тортата в сервизна чиния.