#Кои са необходимите продукти за (двойни) бисквитки
За пълнежа
120 г млечен шоколад, нарязан
½ ч.ч. сметана
¼ ч.л. ванилова есенция
щипка сол
За бисквитките
1 ½ ч.ч. брашно
½ ч.ч. безсолни фъстъци, ситно нарязани
½ ч.л. сол
120 г краве масло, на стайна температура
¼ ч.ч. кристална захар
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилова есенция
#Начин на приготвяне
За ганажа (пълнежа), поставете шоколада в средно голяма купа. Загрейте сметаната в малка тенджера, докато не започне да кипва. Изсипете топлата сметана върху него и оставете да поседи няколко минути. След това разбъркайте леко, докато шоколадът се разтопи. Добавете ванилията и солта. Покрийте купата с найлон и поставете в хладилника за най-малко 4 часа, докато не се получи консистенция, удобна за намазване.
За бисквитеното тесто, смесете брашното, фъстъците и солта в средно голяма купа. В друга купа разбийте с миксер маслото и захарта до лека и пухкава пяна. Добавете към тях яйцата и ванилията и разбийте с миксер и тях. Добавете сухите съставки към яйчено-маслената смес и разбийте до пълно комбиниране на съставките. Тестото поставете в хладилник в продължение на 30 минути.
Загрейте фурната до 180 градуси. Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия.
Извадете тестото от хладилника и го оставете да се затопли за няколко минути. На леко набрашнена работна повърхност, разточете тестото на 6-7 мм дебелина. Изрежете с формичка кръгчета около 2,5-3 см диаметър. Поставете ги върху пергаментовата хартия в тавичката. Печете в продължение на 15-18 минути до златисто кафяво.
Прехвърлете бисквитките върху решетка, за да се охладят напълно.
Време е да се заемете със слепването на бисквитките. Нанесете от приготвения вече фъстъчен крем върху едната страна на половината от бисквитките. Всяка ненамазана бискивтка поставете върху всяка от намазаните, така че да се образува сандвич.