В сезона на усилен листопад ние си правим листовдиг. И то не какъв да е, а шоколадов - вдигаме нежните и вкусни шоколадови листенца от чинията и ги поднасяме към устата, отдавайки се на един сладък грях - чревоугодничеството.

Шоколадовите листа изглеждат ефектно, красиви са и могат да послужат за декорация на различни сладкиши, мъфини и торти. Ако изобщо имате нужното търпение да ги оставите неизядени, докато забърквате тортата. 

Улиците и тротоарите навън са покрити с листа във всякакви форми и цветове. Може да си изберете материали оттам или пък да откъснете някое и друго листо от домашните цветята в саксии. Ние използвахме листа от люта чушка в саксия. Преди да ги използвате,  ги измиете и подушете добре. Листата ще послужат за подложка за оформяне.

листа

Изберете шоколада, който най-много обичате.. и си купете два. След това ги начупете на парчета и разтопете на средната температура, на водна баня, като бъркате с дървена лъжица.

шоколад

След като имате достатъчно течна маса, нанесете с малка лъжичка по опаката страна. Тя е с по-ясно изразени жилки, които ще се отпечатат по-добре върху шоколада. Направете слоя по-дебел. Ако слоят шоколад е прекалено тънък, трудно ще се отдели от листото, а и ще се разтопи по-бързо от топлината на ръцете.

Приберете намазаните с шоколад листа във фризера за 15 минути. След това внимателно отделете шоколада от листото и готово.