Ако искате да посрещнете една ароматна и секси Коледа с топъл пунш в ръка, изберете рецептата на Елена Розберг от "Голият обяд" по радио Z-Rock. Няма да сгрешите!
Продукти:
300 мл червено вино (качествено вино, не много скъпо)
500 мл черен чай или вода
250 мл прясно изцеден портокалов сок
100 мл тъмен ром
1/2 портокал, нарязан на парчета (без кора)
1/2 лимон, нарязан на парчета (без кора)
семената от 1/2 ванилова шушулка
1 с. л. мед
1 пръчка канела
4 карамфила
захар на вкус
Приготвяне:
Смесете в съда всички съставки (без рома и захарта) и ги загрейте на слаб огън за около 30 минути, като внимавате течността да не завира! След като ароматите се обединят, течността се прецежда и се добавят тъмен ром и захар на вкус. Пуншът се сервира топъл в стъклени или порцеланови чаши – с потопена лъжичка, която да понижи температурата на питието. Консумира се с удоволствие и малка червена рокля!