Не се чудете какво да приготвите за вечеря, а изпробвайте следващата рецепта с грейпфрут.
Необходими продукти:
4 бр. филе от сьомга
2 грейпфрута
зехтин
2 с.л. мед
1 портокал
2 с.л лимонов сок
босилек
лук
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Овкусете филетата със сол и черен пипер и ги запечете за около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 °C.
Почистете единия грейпфрут, като внимавате да не изпуснете семка или ципа. Направете същото и с портокала.
От другия грейпфрут изцедете сока и оставете настрани.
В подходящ за целта тиган запържете до златисто ситно нарязания лук в няколко капки зехтин.
Добавете меда, сокът от грейпфрут, лимоновия сок, сол на вкус и оставете да къкри. Не забравяйте да бъркате.
Махнете от котлона след като сосът се сгъсти.
Поднесете сьомгата, обилно залята с приготвения сос. Декорирайте с почистените парченца портокал и грейпфрут.