Не се чудете какво да приготвите за вечеря, а изпробвайте следващата рецепта с грейпфрут.

Необходими продукти:

4 бр. филе от сьомга

2 грейпфрута

зехтин

2 с.л. мед

1 портокал

2 с.л лимонов сок

босилек

лук

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Овкусете филетата със сол и черен пипер и ги запечете за около 20 минути в предварително загрята фурна на 180 °C.

Почистете единия грейпфрут, като внимавате да не изпуснете семка или ципа. Направете същото и с портокала.

От другия грейпфрут изцедете сока и оставете настрани.

В подходящ за целта тиган запържете до златисто ситно нарязания лук в няколко капки зехтин.

Добавете меда, сокът от грейпфрут, лимоновия сок, сол на вкус и оставете да къкри. Не забравяйте да бъркате.

Махнете от котлона след като сосът се сгъсти.

Поднесете сьомгата, обилно залята с приготвения сос. Декорирайте с почистените парченца портокал и грейпфрут.