Тулумбичките навяват сладки детски спомени. Бързо и лесно можете сами да приготвите тулумбички (чурос) по мексиканска рецерта. Ето какво ви е необходимо, за да поднесете вкусен и оригинален десерт за едно 4 членно семейство.
Необходими продукти за около 20 броя
180 г бяло брашно
1 голямо яйце
1 с.л. захар
½ ч.л. сол
½ лимон
250 мл вода
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Кипва се водата със захарта и солта. Отстранява се от огъня и с бъркане се добавя брашното, докато се поеме.
Добавя се яйцето и с дървена лъжица се бърка, докато се получи гладко тесто.
В дълбок тиган се сипва олио, така че да стане около 5 см дълбоко. Добавя се сокът от половин лимон и се загрява до 180 С градуса.
Тестото се слага в шприц или пош с назъбен накрайник. Щприцоват се лентички с дължина 7-8 см и се пускат по няколко в олиото. Пържат се докато станат златисти.
С решетъчна лъжица се изваждат чуросите и се оставят да се отцедят. Овалват се в пудра захар, преди да се сервират. Може да се поднеса към сладолед.