Тулумбичките навяват сладки детски спомени. Бързо и лесно можете сами да приготвите тулумбички (чурос) по мексиканска рецерта. Ето какво ви е необходимо, за да поднесете вкусен и оригинален десерт за едно 4 членно семейство. 

Необходими продукти за около 20 броя

180 г бяло брашно

1 голямо яйце

1 с.л. захар

½ ч.л. сол

½ лимон

250 мл вода

Олио за пържене

Начин на приготвяне:

Кипва се водата със захарта и солта. Отстранява се от огъня и с бъркане се добавя брашното, докато се поеме.

Добавя се яйцето и с дървена лъжица се бърка, докато се получи гладко тесто.

В дълбок тиган се сипва олио, така че да стане около 5 см дълбоко. Добавя се сокът от половин лимон и се загрява до 180 С градуса.

Тестото се слага в шприц или пош с назъбен накрайник. Щприцоват се лентички с дължина 7-8 см и се пускат по няколко в олиото. Пържат се докато станат златисти.

С решетъчна лъжица се изваждат чуросите и се оставят да се отцедят. Овалват се в пудра захар, преди да се сервират. Може да се поднеса към сладолед.