Виенски пудинг

Продукти:
1 л прясно мляко
½ ч.ч. брашно
настъргана кора от 1 лимон
60 г масло
200 г настърган шоколад
3 яйца

Сварете 500 мл прясно мляко. В останалата част от студеното мляко разтворете брашното и добавете сместа към топлото мляко. Варете на тих огън около 15 минути, като бъркате. Добавете лимоновата кора, маслото и шоколада. След като изстине, прибавете разбитите поотделно жълтъци и белтъци. Изсипете получената смес във форма за пудинг, предварително намазана с масло. Печете на повече от 15 минути в умерена фурна.

Английски пудинг

Продукти:
1 кг картофи
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
100 г масло
щипка сол
1 пакетче ванилия
5 ч.л. галета
сладко от боровинки

Намачкайте с вилица сварените картофи. Добавете маслото разбитите поотделно жълтъци и белтъци, млякото, ванилията, солта и галетата. Прехвърлете сместа в намаслена форма и печете в умерена фурна. След като изстине, обърнете пудинга в чиния и го облейте със сладко от боровинки.