Бърза и много здравословна салата от замразен зелен фасул, с домати и риба тон може да приготвите и да сервирате с топъл хляб или препечени филийки.
Рецепта за 4 порции
400 г замразен зелен фасул
2 консерви риба тон в зехтин
2 домата
2 сикилидки чесън
3 ореха
1/2 лимон
Черен пипер и сол на вкус
Замразеният зелен фасул изсипете във вряща подсолена вода. Варете го около десет минути, за да остане хрупкав. Отворете консервите риба тон и отцедете едната. Накъсайте парчета риба на по-малки. След като фасулът е готов го изплакнете със студена вода, изцедете добре и добавете към рибата в дълбока купа. Нарежете суровите домати на четвъртинки. Прибавете пресования чесън и натрошените орехи. Разбъркайте и подправете със сока на половин лимон и черен пипер на вкус. Полейте отгоре със зехтина от едната консерва.
Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.